Eten met geweten is lekker goed!

BLOGS

Diana Saaman schrijft in opdracht van St Varkens in Nood regelmatig een blog over haar leven als varkensboerin.

Juni 2015
Blog 42        Megabedrijf
Ik heb een megavarkensbedrijf. Op jaarbasis worden er ongeveer honderd biggen geboren en die gaan uiteindelijk naar de slacht. Met recht een megabedrijf. Mijn varkens hebben ruimte, buitenlucht, sociale contacten, geen rare spullen door het voer en veel aandacht van elkaar en van mij. Mega fijn. Ook voor mij. Om op deze manier vanuit ook economische redenen varkens te houden, voelt mega goed.
Lees verder >>Mei 2015
Blog 41        Biggenbescherming
De organisatie bestaat niet, dus ik kon ze daarom niet bellen vannacht. Nu vraag ik mij af, als ik denk aan de variant van deze organisatie die er voor kinderen is, of ze op tijd waren geweest. De kans is groot dat mijn hulpverzoek eerst door een...
Lees verder >>


februari 2015
Blog 40        Niemand is dood

Zelden ben ik zo intens verdrietig geweest, een gevoel van verscheurdheid. Verslagenheid. Plotseling ging hij dood. Een paar dagen na het vaccineren werd hij ziek. Hoge koorts, zware ademhaling en koliekverschijnselen. At en dronk niet meer. Ik heb nog nooit zo’n ziek paard gezien of gehad. De behandelingen van de dierenarts mochten niet baten. Zijn dood is nu vier weken geleden en ben ik met vlagen nog vol van verdriet, ik ben echt in de rouw.
Lees verder


Download blog 40 >>januari 2015
Blog 39        Zeug Roel(a)
Zeug Roela is een immens grote fokzeug. Ik schat haar op zo’n 300 kilogram. Dus dat is oppassen als zij toevallig in het gangpad loopt en ik daar ook net ben met een emmertje voer. Varkens gaan nooit aan de kant, zij lopen gewoon door. De kiloknallers van Frank en Frij….
Het was eigenlijk niet de bedoeling haar ooit aan te houden als fokzeug, Lees verder

Download blog 39 >>


Blogs 29 t/m 35 zie via deze LINK


Blogs 22 t/m 28 via deze LINK


Blogs 15 t/m 21 via deze LINK


Blogs  8 t/m 14 via deze LINK


Blogs 1 t/m 7 via deze LINK